Martin Timell frias i våldtäktsmål - News55
Annons
Annons

Martin Timell frias i våldtäktsmål

Uppdaterad: 2018-06-08 12:55

Den tidigare TV4-profilen Martin Timell frias från anklagelsen om våldtäkt. Enligt domen från Attunda tingsrätt har den bevisning som åklagaren presenterat inte varit tillräckligt “robust” för en fällande dom.

Annons
Annons

Åklagaren har att styrka att ett brott har begåtts och det kan vara svårt, särskilt när det gäller sexualbrott, sade chefsrådman Klas Reinholdsson vid en presskonferens i samband med att domen meddelades.

Målet har i huvudsak vilat på de uppgifter som målsäganden har lämnat. Under rättegången, som hölls bakom stängda dörrar, har även ett antal vittnen hörts. Enligt Reinholdson har det funnits särskilda svårigheter i målet, bland annat eftersom gärningen ska ha inträffat för nio år sedan.

Rätten var enig

Alla har fått lämna sina vittnesmål och risken för felaktiga minnesbilder har analyserats och sammanställts, sade Klas Reinholdsson, och tillade att rätten var enig.

Eftersom åtalet ogillas döms inte heller något skadestånd ut till kvinnan.

Vi är oerhört lättade naturligtvis. Nu ska vi läsa domen i lugn och ro. Det finns inga andra åtgärder att vidta från vår sida utan nu tar vi helg, säger Martin Timells advokat Hanna Lindblom till TT.

Analysera domen

Kammaråklagare Anna Bengtsson hade yrkat på två års fängelse för den tidigare TV4-profilen. Hon har ännu inte bestämt sig för om domen ska överklagas.

Annons
Annons

Jag konstaterar att tingsrätten har skrivit en välskriven dom där de har analyserat bevisningen som lagts fram och bedömt att det inte varit tillräckligt för en fällande dom. Jag måste nu läsa och analysera domen innan jag tar ställning till om jag ska överklaga, säger Bengtsson.

Våldtäktsanklagelserna mot Martin Timell gällde en händelse på en privat fest 2008. Enligt en kvinna som vid tiden för det misstänkta brottet arbetade med produktionen av Timells tv-program ska han mot hennes vilja ha utsatt henne för en handling som, enligt åklagaren, är att jämställa med samlag.

Senaste nytt

 1. 14:02 Trots tullar - HD höjer inte priserna

  Harley-Davidson-försäljare kan andas ut. EU:s motaktion mot USA och president Donald Trump i form...

 2. 14:01 FLASH:Forskare fälls för KI-fusk

  Sju forskare fälls för oredlighet i forskning i samband med Macchiarini-ärendet, skriver Karolins...

 3. 14:00 Sverige mot Vranjes i VM: "Vi är starkast"

  Flera bekanta lag och ett väldigt bekant ansikte. Sverige fick en på pappret bra lottning till her...

 4. 13:54 Rätten: Attack mot synagoga var hatbrott

  Attacken mot synagogan i Göteborg var ett hatbrott. Tre män döms till fängelse av Göteborgs tin...

 5. 13:46 Parterna i Sydsudan möts igen

  Nya försök att blåsa liv i fredsprocessen i Sydsudan gjordes under måndagen då president Salva...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Martin Timell frias i våldtäktsmål Martin Timell frias i våldtäktsmål