Dystert på Stockholmsbörsen - News55
Annons
Annons

Dystert på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen genomled ännu en dag med breda nedgångar. Vid stängning på tisdagen hade OMXS-index backat 0,7 procent.

Annons
Annons
EkonomiTT

President Donald Trumps uttalanden om att ett handelsavtal med Kina kan dröja till efter USA:s presidentval i november gav tydligt avtryck på börserna.

Jag har ingen deadline. På ett sätt skulle jag kunna vänta till efter valet. Men de vill ha ett avtal nu, men det måste vara rätt, sade Trump som dessutom hamnat i konflikt med EU kring en digitalskatt.

Wall Street backade

Presidentens utspel fick Europabörserna att sjunka, Wall Street att backa vid öppning och den kinesiska valutan rasade till den lägsta nivån på fem veckor.

Även Stockholm drabbades av Trump-effekten men två bolag gick mot strömmen. H&M stack ut med en uppgång på 1,6 procent. SEB har höjt sin rekommendation för aktien till köp från tidigare behåll och riktkursen höjs från 180 till 225 kronor per aktie.

Ericsson lyfte 2,2 procent efter uppgifter hos nyhetsbyrån Bloomberg om att USA ska finansiera inköp av utrustning från andra bolag än Ericssons konkurrent, kinesiska Huawei.

SSAB tappade

Ståltillverkaren SSAB gick åt motsatt håll och backade 2,4 procent. Detta efter att Donald Trump meddelat att man inför tullar på stål och aluminium från Brasilien och Argentina. Den svenska stålindustrins branschorganisation ser risk för ökad konkurrens som i sin tur kan hota Europamarknaden.

Annons
Annons

Ytterligare en sektor som backade var spelsektorn på uppgifterna att Danmark höjer skatten på onlinespel till 28 från dagens 20 procent. Kindred föll 4,6 procent medan konkurrenten Betsson rasade 8,1 procent.

De ledande Europabörserna stängde blandat. Frankfurtbörsen steg 0,2 procent, Londonbörsens FTSE100-index tappade 1,8 procent och CAC40-index i Paris backade 1,0 procent.

Senaste nytt

 1. 03:29 En till sjukhus efter husvagnsbrand

  En man fördes till sjukhus efter en husvagnsbrand i Borås på torsdagskvällen, skriver Borås Tid...

 2. 03:19 "Darksiders" byter perspektiv

  Strider, pussel och utforskning står fortfarande på programmet i nya “Darksiders genesisR...

 3. 03:08 Fortsatt uppåt i Asien

  Handelsveckans sista dag inleddes i dur på de ledande börserna i Asien.

 4. 02:56 Sexövergrepp "för vanliga" hos Uber

  Taxi- och samåkningsföretaget Uber säger att bolaget tog emot 3 000 rapporter förra året om se...

 5. 02:34 Kanada tvivlar på nytt handelsavtal

  Kanadas biträdande premiärminister Chrystia Freeland beskriver det som svårt att få det nordamer...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Dystert på Stockholmsbörsen Dystert på Stockholmsbörsen