Annons
Annons
Annons

Krönikörer: Vad hände, Sverige?

Uppdaterad: 2017-10-11 07:30

Underkänt för Sverige i bortamatchen mot Nederländerna i VM-kvalet. Men fortfarande med chanser att ta sig till VM för första gången på tolv år. Så sammanfattar flera krönikörer Sveriges insats i VM-kvalet som nu har tagit oss till playoff.

Annons

“Första halvlek var ett förvirrat skämt till insats. En påminnelse om vad som händer när man bara är på plan fysiskt och inte psykiskt. Det var också ett bevis för de brister som uppenbarats i svenska laget”, skriver Dagens Nyheters Johan Esk och kritiserar Sveriges stillastående sexbackslinje.

Aftonbladets Simon Bank skriver att matchen framförallt var konstig och att nu vänder vi blad. Sverige ska ändå spela ett playoff som ingen hade räknat med.

Lite snällare

Expressens Noa Bachner ger Sverige en lite snällare recension. Trots nervositet efter det första ledningsmålet för Nederländerna och ett svenskt anfallspar som inte hade snabbheten så såg han aldrig någon fara.

“Vad ni än såg i första halvlek ser ni något annat i tabellen, även om Amsterdamkvällen kanske blev lite jobbigare än planerat där för en stund, blev Sveriges kval bättre än Hollands”, skriver Bachner.

DN:s Johan Esk påminner om att Sverige har förlorat mot Bulgarien och Nederländerna och bara tagit poäng mot Vitryssland och Luxemburg hösten 2017.

“Det är inget man skrämmer ett blivande kvallag med”, skriver han inför kvalrysaren som egentligen börjar i och med playoff.

Är som det är

Sverige kommer att möta Schweiz, Italien, Kroatien eller Danmark. Sverige kommer inte vara favorit mot någon, men ha chans att slå alla enligt Johan Esk. Han vill helst inte se Dansmark som motståndare.

“Att förlora playoff-spelet mot de tre andra skulle vara tungt men ändå lite ‘ja, ja, det är som det är’. Att förlora mot Danmark skulle svida och stinka”.

Men både Bachner och Bank skulle tvärtom föredra Danmark.

“Danmark är verkligen ingen lätt motståndare, bara mindre tuff än de andra”, skriver Simon Bank.

Annons

Mest läst på News55.se

 1. Aftonbladet, skandalen och dubbelmoralen

  Politikerveckan i Almedalen, juli 2010. Dåvarande arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (M) kon...

 2. Doktorsråd: Res dig inte upp för äldre

  Åker du buss, tåg eller tunnelbana? Res dig i så fall inte upp och erbjud din plats till en gamma...

 3. Räddningstjänsten fångade flygande studsmatta

  Räddningstjänsten i Jämtland fick under morgonen rycka ut för en annorlunda incident: En studsma...

 4. Magdalena Andersson (S): Därför behöver pensionsåldern höjas

  Sveriges befolkning ökar allt mer, något som gör att behovet av välfärd ökar fortare än lande...

 5. Boxarkyss kan vara brottslig

  Juridiska gränsdragningar i sportens värld är på tapeten efter domen mot ishockeyspelaren Jakob...