Rally Swedens framtid diskuteras - News55
Annons
Annons

Rally Swedens framtid diskuteras

Uppdaterad: 2020-02-14 18:15

Britten Elfyn Evans leder Rally Sweden efter första dagen. I fokus står ändå bristen på snö och is. Och under fredagskvällen möts arrangörerna, promotorn och Internationella bilsportförbundet (FIA) för att prata om framtiden, uppger Värmlands Folkblad.

Annons
Annons
RallyTT
'Det känns bra, bilen är bra. Det går inte att klaga efter en dag som denna. Min strategi för morgondagen är bara mer av samma vara', säger Elfyn Evans.

“Det känns bra, bilen är bra. Det går inte att klaga efter en dag som denna. Min strategi för morgondagen är bara mer av samma vara”, säger Elfyn Evans.

Det frös på under natten och när Rally Sweden drog i gång på fredagsmorgonen var det britten Elfyn Evans som hittade mest rätt. Han vann första sträckan och kunde sedan kontrollera rallyt från sin tätposition.

Det känns bra, bilen är bra. Det går inte att klaga efter en dag som denna. Min strategi för morgondagen är bara mer av samma vara, säger Evans.

Han leder 8,5 sekunder före utmanaren Ott Tänak, Estland.

Tänak klättrade till andra plats sedan Kalle Rovanperä, Finland, fått motorproblem och tappade över sex sekunder på den avslutande Torsbysprinten.

Bakom kulisserna

Men bakom kulisserna fortsätter diskussionerna om vad som ska hända med rallyt. På fredagskvällen möts rallyledningen, FIA och rallyts promotor för att diskutera framtiden. Rally Sweden är tänkt att vara ett is- och snörally. Och medan många vill att vi ska leva grönare är rallyt ett av de evenemang där grönska snarare är ett problem.

Vi ska prata om de kommande åren, redan nu ska vi diskutera hur vi ska tänka nästa år, säger rallyts vd Glenn Olsson till Värmlands Folkblad.

Annons
Annons

Han konstaterar att det inte finns någon självklar plan hur det ska kunna bli ett mer snösäkert rally. Hotet är att det finns andra arrangörer som klappar på FIA:s dörr och vill erbjuda vinterrallyn. Men det är många bitar som ska falla på plats för att VM-pusslet ska passa ihop. Kvällens möte kommer knappast att leda till drastiska beslut.

Bäste svensk

I WRC2 fortsätter Pontus Tidemand att prestera som bäste svensk. Norske Mads Östberg leder, 8,4 sekunder före Ole Christian Veiby, med Tidemand på tredje plats 18,3 sekunder efter.

Jag är nöjd med min prestation i dag. Vägarna är bättre än vi kunde förvänta oss med mest fruset underlag. Jag gillar att tävla här med alla hemmafans på plats, säger Tidemand.

Johan Kristoffersson är trea i WRC3 28,6 sekunder efter ledaren Emil Lindholm. Olivers Solberg är fyra 5,8 sekunder efter Kristoffersson.

I morgon körs samma program som på fredagen med tre sträckor i Norge och en sprint in mot serviceplatsen i Torsby.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs fel nationalitet för Elfyn Evans i faktarutan. Rätt ska vara Storbritannien.

Senaste nytt

 1. 08:27 Lundqvist: "En extrem situation"

  Kungen av New York, Rangers-målvakten Henrik Lundqvist, är på väg att tappa kronan för gott. Oc...

 2. 08:21 Sänkt vinstprognos från tysk mobiljätte

  Den tyska teleoperatören Deutsche Telekom räknar med att vinsttillväxten från kärnverksamheten...

 3. 08:20 Sena kläder och stoppad tillverkning hotar

  Försenade klädleveranser och svenska verkstadsföretag som riskerar att stanna. Likt amerikanska I...

 4. 08:05 Norska död i krock med lastbil

  En kvinna har dött och en är allvarligt skadad efter en trafikolycka på tisdagskvällen, skriver...

 5. 08:02 Misstänktes vara på väg till Syrien – greps

  Polisen i Uzbekistan har gripit 21 personer med misstänkta kopplingar till en militant islamistisk...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Rally Swedens framtid diskuteras Rally Swedens framtid diskuteras