Woods rygg samtalsämnet inför matchen - News55
Annons
Annons

Woods rygg samtalsämnet inför matchen

Välgörenhetsmatchen i golf mellan Tiger Woods och Phil Mickelson, samt NFL-stjärnorna Peyton Manning och Tom Brady, är inte vilken uppvisningsmatch som helst. Förutom målet att samla in 100 miljoner kronor till välgörenhet, blir matchen ett kvitto på om Tiger Woods rygg håller.

Annons
Annons
GolfTT

Den förra världsettan i golf har inte spelat någon tävlingsrunda på 13 veckor. Han spelade bara två turneringar i början av året innan han tvingades tacka nej till flera tävlingar, bland annat stortävlingen The Players Championship i mars. Det ska ha handlat om “trötthet i ryggen” snarare än någon skada, men golfvärlden väntar nu på bevis på att 44-åringen fortfarande håller.

Inför söndagens spel på The Medalist i Florida pratar dock Woods bara om hur stort han och Peyton Manning ska vinna över Phil Mickelson och Tom Brady.

Vi vill ju inte att tv-tittarna ska stänga av om vi leder med nio efter nio hål, det skulle nog inte vara så bra. Så vi kommer nog bara att leda med åtta, säger Woods, med spelad självsäkerhet, i en videointervju med Golf Digest på Youtube.

Karantän gjorde gott?

Han har de senaste åren haft stora ryggproblem och genomgått operationer och långa rehabperioder. För ett år sedan gjorde han en makalös comeback när han vann US Masters, elva år efter den senaste majorsegern.

Karantänsperioden kan ha gjort gott för Woods som i april sade att hälsan och formen förbättrats avsevärt – “som natt och dag” – sedan i februari.

Annons
Annons

Woods spelar tillsammans med Peyton Manning, stjärnan i amerikansk fotboll som lade av för drygt fyra år sedan, i den tv-sända välgörenhetsmatchen. Phil Mickelson spelar med Tom Brady, 42, som efter en lång NFL-karriär i New England Patriots nyligen blev klar för Tampa Bay Buccaneers.

“Kommer inte bli lätt”

De ska spela matchspel, fyrbollar de första nio hålen och foursome de sista nio hålen.

Det ska bli mycket kul – roligt att få spela golf igen och roligt att få se Tom och Peyton komma ur sina bekvämlighetszoner. Det är mycket modigt av dem att ställa upp på det här. Det kommer inte att bli lätt för dem, säger Woods.

Pengarna som ska samlas in ska gå till behövande under coronapandemin.

Senaste nytt

 1. 05:50 Taiwan lovar att stötta Hongkong mot Peking

  Polisen i Hongkong avfyrade under söndagsmorgonen tårgas och pepparsprej mot tusentals demonstrant...

 2. 05:40 Lance Armstrong: "Skulle inte ändra något"

  Han är en av idrottsvärldens mest ökända fuskare. Men när cyklisten Lance Armstrong nu ges tid...

 3. 05:37 Rätten gav föräldrarna vårdnaden om flickan

  Efter kamp i flera rättsliga instanser fick till slut föräldrarna hem sin dotter som hade varit o...

 4. 05:35 Mamman inför rätta för treårings död

  Efter flera år i familjehem återfick föräldrarna vårdnaden om sin treåriga dotter. Tio månade...

 5. 05:02 Ovissheten inför sommaren skakar Järvsö

  När coronaviruset svepte in efter sportlovet försvann alla bokningar över en natt. Järvsö Bergs...

Visa fler nyheter
Annons
Annons
Läs nästa artikel Woods rygg samtalsämnet inför matchen Woods rygg samtalsämnet inför matchen