News55

Brådis att besöka fina kanariekrogen: chef Jacques, 75, hotar att lägga av...

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 14 dec. 2018Publicerad: 14 dec. 2018

Nu bär det hem till sillen, lutfisken och skinkan! Men först ett besök på den bästa kanariekrogen vi känner till. Hör du till de tusentals nordbor som firar jul och nyår på solsäkra Gran Canaria bör du inte missa den här!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Anno Domini i San Agustin har jag hyllat tidigare. Men eftersom man inte vet hur länge den finns kvar – kocken och ägaren Jacques Truyol hotar varje år med att lägga av – är det lika bra att passa på.

Bara att läsa matsedeln blir man lycklig av. Förutom att vara mästerkock är Jacques ett språkgeni som skriver menyer på cirka tio språk, inklusive ryska. (Och hans svenska kan tjäna som föredöme för många krögare här hemma).

Paradnumret är en perfekt halstrad anklever med portvinssås och en smördegsbakelse. Den är helt enkelt enastående:

Stamgästernas favorit nummer två är hummersoppan, många reser åtskilliga mil för att äta den:

Sen följer finfina fiskar och möra köttbitar i en lång rad. Plus en frestande dessertmeny. Och den som älskar vin hittar säkert några pärlor i det rejäla utbudet, det är jag däremot inte kapabel att bedöma. Men husets röda brukar vara utmärkt, liksom den 30-åriga sherry som rekommenderas till anklevern.

Och drajan komponeras med en hand vid bordet, på en bricka som han balanserar elegant med andra handen,  av den mångårige kyparen Salvadore, som nära nog är född på Anno Domini:

ANNONS

Det finns många dussinkrogar på den här turistön – och så några pärlor. Anno Domini fortsätter skimra ett tag till. Monsieur Jacques är bara 75 och fortsätter förhoppningsvis ett tag till!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS