News55
Detta är en sponsrad artikel

Här är den godaste leverpastejen, och vad som är hemligheten...

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 14 jan. 2018Publicerad: 14 jan. 2018

Här är Sveriges i särklass godaste leverpastej, tro mig! Hemligheten? Läs här:  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Lulles skivbara leverpastej tillverkas i lilla Sävsjö i Småland av ett företag med anor från 1800-talet. Det var den invandrade dansken Ludvig Sörensen som startade slakteri och charkuteriaffär 1881, och firman bär fortfarande hans namn.

Lulles goda pastej har länge varit förbehållen butiker i södra Sverige och finare saluhallar längre norrut. Men bara i långa “limpor”, som man kunnat köpa större eller mindre bitar av.

Häromdan jublade jag så smått när jag upptäckte att den också har börjat levereras i 250-gramsförpackningar, likadana som de andra, vanligare märkena.

Bloggens enmansjury – dvs. jag själv – tycker att smaken och konsistensen är helt underbar (den finns också i en bredbar variant, mycket god den också). Och hemligheten då? Jo: den måste vara att Lulles, till skillnad från de stora, industritillverkade leverpastejerna, innehåller lite ansjovis, vilket tillsammans med kryddor som muskot, kanel, kardemumma och koriander ger en läcker smak.

Och nu, när den har kommit i konsumentvänliga, mindre förpackningar, undrar jag bara: inköparna på ICA, Konsum och Hemköp: vad väntar ni på?

 

ANNONS