News55
Detta är en sponsrad artikel

Midsommarens rester - en gudagåva!

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 24 juni 2019Publicerad: 24 juni 2019

Midsommarbuffén i repris - som läcker sill- och laxtallrik. Vi älskar rester!

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Dagarna efter midsommar känns alltid som några av årets lugnaste. Här i skärgården blir tystnaden och friden en plötslig och skön kontrast till helgens larm. Och kylskåpet är fullt av härliga rester!

Små pytsar med överbliven mat ser inte så kul ut på hyllorna i kylen. Men lägger man upp innehållet lite halvsnyggt blir det en njutbar anrättning. Och bra mat kastar man inte!

(Från vänster: gravad lax med hovmästarsås, vitlökssill, äpple- och currysill, citronsill, böcklingröra, inkokt lax med majonnäs, inlagd sill, varmrökt lax med skarpsås och ägghalva med räkor – rester är gott, och man känner sig nästan lite duktig när man tar vara på dem. Möjligen uppvägdes det präktiga något av att vi drack dubbla, kylskåpskalla starköl till. Man blir törstig av sill…)

ANNONS