News55

91-åring avled i komplikationer efter skavsår

Artikelbild
Den som opereras för tjocktarmscancer som spridit sig till levern, får större överlevnadschanser. Men vården är ojämlik: en större andel män än kvinnor opereras. Arkivbild.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 18 okt. 2016Publicerad: 18 okt. 2016

När den höftopererade 91-åringen tränade på att gå fick personen ett sår på hälen som sedan blev infekterat. Komplikationerna blev så allvarliga att patienten avled.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den 91-åring som avled, delvis på grund av ett illa infekterat sår, är en av två händelser som lasarettet i Enköping lex Maria-anmäler.

      LÄS MER: Dement dog efter 60 gånger för hög medicindos

Två lex Maria-anmälningar

91-åringen hade nyligen opererat höften och fick ett sår på hälen under sin gångträning. Såret utvecklades till ett mycket infekterat trycksår. Under behandling drabbades patienten  samtidigt av njursvikt, vilket ledde till att personen avled.

Även en kvinna som just hade fått sina binjurar bortopererade råkade illa ut då läkarna missade att hon behövde kortison i samband med sin knäoperation. Efter knäoperationen drabbades kvinnan av blodförgiftning, men kunde räddas efter en vecka på intensiven. Detta visar alltså den andra lex Maria-anmälan som Enköpings lasarett har gjort.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS