News55

Allvarligt missförhållande anmält på äldreboende

Artikelbild
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 22 sep. 2016Publicerad: 22 sep. 2016

En personal på ett äldreboende ska ha skrikit och svurit åt en boende på en demensavdelning. "Anmärkningsvärd attityd", säger boendets enhetschef till News55 om händelsen som nu lex Sarah-anmälts.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Två sjuksköterskor var utanför äldreboendet i Strängsnäs när de hörde någon skrika ”Vem fan har varit här”. En av sjuksköterskorna tittade då in genom dörren och såg hur en av personalen på boendet gick in en av de boendes rum. Där skrek personalen igen ”Nä, nu får du fan ge dig. Du har inget här att göra. Nu får du gå ut”

      LÄS MER HÄR: Vårdpersonal slog boende i magen med sin knytnäve

En hemsk ton

Detta hörde båda sjuksköterskorna och personalen ska ha haft en hemsk ton som enligt sjuksköterskorna lät väldigt illa. Efter en stund hörde sjuksköterskorna samma personal säga till en boende med otrevlig ton ”Egentligen skulle du fan inte ha någonting. Det här är det enda du får i kväll”

      LÄS MER: Personal på äldreboende struntar i att lex Sarah-anmäla

Anmärkningsvärd attityd

Enligt verksamhetschefen på äldreboendet arbetar personen fortfarande kvar och har visat sig ångerfull.

– Vi har haft samtal med den anställde som ångrar det som hänt, men tyvärr så har det varit fler i personalen med den inställningen på den avdelningen. Det inte är acceptabelt och något vi måste jobba med, säger Eva Palmlöv Landegren, enhetschef på boendet.

ANNONS

Händelsen är nu lex-Sarah-anmäld av Socialnämnden i Strängnäs kommun.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS