News55

Bert Karlsson lackar ur under intervju

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 13 okt. 2015Publicerad: 13 okt. 2015

Bert Karlsson som driver bolaget Jokarjo, Sveriges största privata aktör på asylboenden, får frågan hur mycket inom verksamheten som går till vinst och blir då märkbart irriterad: "Ni är sanslösa, jag förstår inte hur dumma ni är", utbrister han till Svenska Dagbladets reporter Carolina Neurath.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

SvD Näringsliv granskar just nu den svenska asylmarknaden och en av de personer man tittat närmare på är Bert Karlsson som driver Jokarjo. Under en intervju ställer tidningens reporter Carolina Neurath frågan hur mycket i verksamheten som går till vinst.

– Migrationsverket och jag är de som får skäll hela tiden, säger Bert Karlsson och förklarar att vissa personer tycker att han är korrupt och att han ockrar, någonting han starkt motsätter sig.

Brusar upp ordentligt

– Men om du säger att du inte ockrar, skulle du inte kunna berätta om priserna? frågar Carolina Neurath.

Bert Karlsson svarar att en tredjedel av pengarna Jokarjo får av Migrationsverket går till boende. Två tredjedelar är kvar till mat och husrum.

– Så en tredjedel går till vinst? frågar Carolina Neurath.

Och det är nu Bert Karlsson brusar upp.

– Hur i helvete kan du tro att en tredjedel går till vinst när du ska betala all personal som jobbar här, du ska betala maten. Jag vill inte prata, ni är så jävla dumma i huvudet!

ANNONS

“Man får inte tystas av att folk blir upprörda”

Bert Karlsson förklarar att han blir förbannad på journalister som inte läser på ordentligt utan ställer dumma frågor. Han säger också att han kan inte ge några svar om vinsten förrän allting är avvecklat.

Sedan förklarar han att vinsten nog kommer att landa på mellan 6-10 procent.

Det omtalade klippet går att se här och till Resumé kommenterar Carolina Neurath att det inte är första gången ett bolags representant blir rasande när de får frågan hur mycket pengar som tjänas på asysökande och ensamkommande, men att det här var den värsta reaktion hon varit med om.

– Vi hindras inte av att bolagens representanter blir arga av att vi ställer frågor och vi kommer att fortsätta granskningen. Man får inte tystas av att folk blir upprörda, säger hon till tidningen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS