ABBA-Björn om #metoo: ”En historisk vändpunkt” - News55
Annons
Annons

ABBA-Björn om #metoo: ”En historisk vändpunkt”

Uppdaterad: 2017-12-05 11:18

Spåren av #metoo har fått den tidigare ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus att reflektera över hur han agerar i olika situationer och framför allt kring kvinnor, något han skrivit om i Svenska Dagbladet.

Annons
Annons

Björn Ulvaeus reflekterar i en debattartikel i Svenska Dagbladet om varför han inte innan #metoo ställde sig frågan hur han agerat i närheten av kvinnor.

”Är jag högljudd? Breder jag ut mig? Ett möte med två kvinnor och fem män. Finns det en tendens att männen avbryter kvinnorna eller verkar det som om de senare håller inne med det de just hade tänkt säga?”

Björn kallar kampanjen en historisk vändpunkt och skriver vidare att han är på jakt efter de berömda manliga maktstrukturerna och att han tycker att det är intressant se hur de manifesterar sig och att han vill undersöka saken vidare.

      LÄS MER: ABBA-Björn sätter fart på debatten om dödshjälp

“Det finns bara möjligheter för oss i detta”

”Det är spännande att vara med mitt i en brytningstid. Vi är observanta på oss själva, men på ett positivt, nästan förväntansfullt sätt. Det ligger bara möjligheter för oss i detta. Det är ingenting att vara rädd för”

Björn menar att revolutionen sker med full styrka och beskriver den som en ”ostoppbar lavin” som för alltid kommer att förändra samhället i grunden.

Annons
Annons

Att det hela tiden kommer nya vittnesmål från kvinnor som blivit utsatta för trakasserier och kvinnoförtryck ser Björn som något positivt och menar att rösterna inte kommer att tystna den här gången. Enligt Björn är #metoo en historisk vändpunkt och han är stolt över att ha varit med om det som just nu sker.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Annons
Annons
Läs nästa artikel ABBA-Björn om #metoo: ”En historisk vändpunkt” ABBA-Björn om #metoo: ”En historisk vändpunkt”