News55

"Reklambladet" var en middagsinbjudan - från Kungen

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 21 aug. 2015

Först trodde Cecilia Stavert att brevet var reklam och hon var nära att kasta det. Men vid en andra anblick såg hon att det kom från kungen.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Och det var inte vilket brev som helst utan inbjudan till en Sverigemiddag hos kungen på Stockholms slott, det skriver Expressen.

Inbjudan till middagen som hålls den 4 september gick via landshövdingen i Växjö och anledningen var det projekt Cecilia Stavert varit samordnare för – “Mot nya höjder” – som handlar om att ta emot ett hundratal astronauter från Association of Space Explorers (ASE). Varje år håller ASE en konferens och i år kommer den ta plats i Kronoberg.

En avslappnad tillställning

Vid middagsbordet kommer landshövdingar från hela landet sitta med personer från sina län som har gjort någonting bra för lokalsamhället.

– Jag tror att närmare 200 personer är inbjudna till middagen. På internet har jag läst lite om dessa middagar, det verkar som att det är en ganska avslappnad tillställning, trots att det är väldigt formellt. Nu har vi införskaffat nya kläder, så det viktigaste nu är att jag inte glömmer inbjudan, säger Cecilia Stavert till Expressen.

Astronauterna kommer att befinna sig i Sverige mellan 20 – 27 September.

 

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS