News55

Claes Elfsberg: Jag hade en okänd bror

Artikelbild
STOCKHOLM 20151130
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 07 apr. 2016

Blev för bara några år sedan varse om en halvbror som gått bort. – Han hade levt ensam och isolerad. Vi syskon var de enda som var på hans begravning, säger Claes Elfsberg till Hemmets Journal.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Trots att han fick checka ut från sin fasta anställning som nyhetsankare på SVT i och med att han blev 67 år, är Claes Elfsberg fortfarande hårt arbetande.

– Nu har jag lyckats förhandla mig till att få fortsätta jobba via eget bolag. Men jag kommer inte att vara anställd. Det tycker jag är knäppt, det finns ju ingen lag som tvingar bolag att säga upp människor bara för att de fyller 67, sade han tidigare till News55.

      LÄS MER: Claes Elfsberg: “Att vi gamlingar behöver flytta på oss är en myt”

Hemliga möten med kungen 

Förutom programserien “Köttberget checkar ut” som sändes under vintern är han igång med ett hälsoprogram tillsammans med Alexandra Charles och blir härnäst även högaktuell med en dokumentär om kungen som ska sändas den 28 april, två dagar innan kungens 70-årsdag.

      LÄS MER: Stina Dabrowski om Claes Elfsberg – “Han vill bli sedd, sedd, sedd”

Programmet bygger på en rad hemliga möten och intervjuer, skriver Expressen, och till tidningen avslöjar Claes Elfsberg att det kommer bli ett personporträtt som fokuserar mer på kungens arbete och mindre på hans privatliv. Grundidén har varit att samtala med kungen om monarkens roll i det svenska samhället.

– Och kungen är en typisk 40-talist, han har inga planer på att sluta jobba, säger Claes Elfsberg till Expressen.

ANNONS

      LÄS MER: Claes Elfsberg och Ana Martinez – “Låt folk jobba så länge de vill”

Den okända brodern

Men vid sidan av allt arbete har han även en familj som kräver tid. Nyligen fick han dessutom veta att han haft en hemlig halvbror. Till Hemmets Journal berättar han om sin pappa som var gift tre gånger och fick sju barn.

– När jag var i tonåren flyttade jag hem till honom och vi levde ungkarlsliv tillsammans. Han var en person som alltid såg mig. Tyvärr dog pappa väldigt tidigt, säger han till Hemmets Journal.

Men ett av halvsyskonen visste inte Claes Elfsberg om, förrän det var för sent.

– Plötsligt en dag hörde en person av sig från Stockholms kommun och berättade att vi hade haft en halvbror som nyligen dött. Han hade levt ensam och isolerad. Vi syskon var de enda som var på hans begravning, berättar han vidare för tidningen.

      LÄS MER: SVT svarar på Claes Elfsbergs kritik 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS