Därför kan det bli brist på respiratorer i Sverige - News55
Annons
Annons

Därför kan det bli brist på respiratorer i Sverige

Uppdaterad: 2020-04-06 15:33

Trots att Socialstyrelsen har beställt 200 respiratorer från Getinge så kommer de inte att räcka för att vårda svårt coronasjuka i Sverige. “Det behövs fler respiratorer, säger Taha Alexandersson på myndigheten till Expressen.

Annons
Annons

Just plockar Karolinska universitetssjukhuset fram gamla respiratorer för att möta den väntade anstormningen av coronasjuka. Därtill väntas de 200 beställda respiratorerna från Getinge under april månad. Det framgår av Expressens artikel i dagens tidning.

Tillskottet kommer alltså inte att räcka. Därtill behövs lokaler och personal som kan sköta apparaterna för patienterna.

Getinge som har sin produktion i närheten av Karolinska uppger för tidningen att den stora merparten av utrustningen går på export till andra länder. Bland annat ska det börsnoterade företaget leverera 500 respiratorer till Italien. Därtill vill bli en del av den upphandlingen som görs på EU-nivå om inköp på totalt 25 000 respiratorer.

I klartext så kommer alltså bristen uppstå då Socialstyrelsen konkurrera med andra länder om de respiratorer som byggs i bland annat Solna, skriver tidningen.

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Därför kan det bli brist på respiratorer i Sverige Därför kan det bli brist på respiratorer i Sverige