News55

Åklagaren i Lisa Holm-fallet: "Möjligtvis en fingervisning om fällande dom"

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 04 nov. 2015Publicerad: 04 nov. 2015

Den 35-årige mannen som åtalats för mordet på Lisa Holm hålls kvar i häkte tills domen faller den 17 november. Fortsatt häktning talar för att han kommer fällas för mord, säger chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm, till News55.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Efter en rättegång som varade i fem dagar beslutade Skaraborgs tingsrätt på onsdagen att hålla kvar den åtalade 35-åringen i häktet.

”Skaraborgs tingsrätt har i dag beslutat att den tilltalade ska kvarbli i häkte till dess dom meddelas. Åklagaren har inte längre rätt att meddela restriktioner för den tilltalade”, står det i ett pressmeddelande.

      LÄS MER: Leif GW Perssons helvändning om Lisa Holm-utredningen

– I min synvinkel känns det bra, jag anser att bevisningen är så stark att han ska dömas för mord och jag hoppas att tingsrätten ska komma fram till det beslutet, säger åklagare Lars-Göran Wennerholm, till News55.

Fingervisning om fällande dom

Att han blir kvar i häktet lutar åt att 35-åringen kommer dömas för mordet på 17-åriga Lisa Holm.

–  Normalt sett så är det ju oftast så, men tingsrätten har väl överlagt en del och kommit fram till att bevisningen är så pass stark att han ska vara kvar i häktet. De kan ju ha ytterligare förhandlingar nu men hade de sagt att han skulle släppas ut nu så hade det pekat mot ett friande. Så att han är kvar är möjligtvis en fingervisning om fällande dom.

      LÄS MER: Hustrun vittnar i Lisa Holm-rättegången

ANNONS

Lars-Göran Wennerholm är nöjd med de fem rättegångsdagarna.

–  Jag tycker att det har gått bra och som jag tänkt mig, jag ville ha kvar honom i häktet och han är kvar i häktet.

35-åringen har suttit häktad i snart fem månader och nekar till alla anklagelser. Lisa Holm hittades mördad den 12 juni efter att hon varit saknad i fem dagar. Om 35-åringen skulle fällas för mord och sedan överklaga domen, fortsätter Lars-Göran Wennerholm som åklagare i fallet.

– Jag vill dock ta en sak i taget, nu inväntar vi tingsrättens dom först, säger han.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS