Färdtjänstpersonal hjälpte rullstolsburen – fick parkeringsböter - News55
Annons
Annons

Färdtjänstpersonal hjälpte rullstolsburen – fick parkeringsböter

700 kronor i böter och ett skratt från parkeringsvakten. Det var vad som väntade Mirna Elmaoula när hon efter drygt en minut kom tillbaka till färdtjänstbilen efter att ha hjälpt den 80-åriga kvinnan, skriver Helsingborgs Dagblad.

 

Annons
Annons

I onsdags förmiddag åkte Mirna Elmaoula till Donationsgatan på Stattena för att hjälpa en synskadad och rullstolsburen 80-årig kvinna till sjukhuset i Helsingborg. När Mirna kom tillbaka till bilen hade hon blivit bötfälld.

Mirna förklarade för parkeringsvakten att hon bara försökte sköta sitt arbete och att hon utför ambulansuppdrag, men inget hjälpte.

– Jag förklarade för parkeringsvakten att det handlar om en gammal och sjuk människa, att jag faktiskt utför ambulansuppdrag och att det lika gärna kunde ha varit en ambulans som parkerat där. Han svarade att han hade bötfällt ambulansen också och polisen med. Och så skrattade han, säger Mirna Elmaoula till Helsingborgs Dagblad.

Måste betala ur egen ficka

Mirna har ett viktigt och tidspressat arbete, och de 700 kronorna måste hon nu betala från sin privata lön.

– Jag blir så arg. Det är fem procent av min lön som jag får för att jag hjälper människor och jag gör det under tidspress. Men det är inte det värsta. Det värsta är att det tydligen finns folk som inte har någon respekt för gamla och sjuka människor, säger Mirna Elmaoula.

      LÄS MER: Dement hittades fastbunden i rullstol

”Inte riktigt klokt”

Annons
Annons

Mirnas kollega Niclas Jacobsen kan inte heller han förstå varför det är så hårda regler kring att stanna för att hämta upp människor som behöver hjälp av färdtjänst.

– Lite sunt förnuft och medmänsklighet måste man kunna begära. Insatsen tar ju högst nån minut och gatan är ju så bred att en stadsbuss kunnat passera med god marginal, säger Niclas Jacobsen.

Den äldre kvinnan säger till Helsingborgs Dagblad:

– Jag tycker inte att detta är riktigt klokt. Det kan inte vara rätt att tvingas betala 700 kronor i böter för att man jobbar. Den här flickan är ju min enda möjlighet att ta mig till sjukhus. Och hon är dessutom väldigt trevlig.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Färdtjänstpersonal hjälpte rullstolsburen – fick parkeringsböter Färdtjänstpersonal hjälpte rullstolsburen – fick parkeringsböter