News55

Föräldrar anmälde skola för att ha visat Alfons Åberg-film

Artikelbild
STOCKHOLM 2010-12-20
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 13 jan. 2016Publicerad: 13 jan. 2016

En förskola i Malmö visade i december "Alfons och odjuret" för barnen, någonting som resulterat i en anmälan till skolinspektionen. Föräldrarna menar att filmen aldrig borde visats på grund av dess "förskräckliga art".

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

MALMÖ. Föräldrarna som skickade in en anmälan till Skolinspektionen skrev att “Alfons och odjuret” resulterat i att deras barn drömt “ohyggliga mardrömmar och kunde inte sova”, det skriver Sydsvenskan.

Filmen har en “förskräcklig art”

Efter att “Alfons och odjuret” hade visats på förskolan började anmälarnas barn få sömnsvårigheter då barnet trodde det fanns ett odjur under sängen. När barnets rädsla inte gick över efter en vecka beslutade föräldrarna att anmäla förskolan och menar att filmen aldrig borde visats på förskolan på grund av “dess förskräckliga art”.

Visar för mycket film

Förskolan får även kritik från föräldrarna för att det visas för mycket film i verksamheten utan pedagogisk anledning, minst en gång i veckan, skriver de i anmälan.

Ärendet har hänvisats vidare till Malmö kommun som ska utreda frågan. Föräldrarna kommer få ta del av resultatet av utredningen.

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS