News55

Han tatuerade in Leif GW Perssons ansikte på sitt lår

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 27 jan. 2016Publicerad: 27 jan. 2016

Kriminologiprofessorn om tatueringen: "Ett mycket välgjort porträtt faktiskt".

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Eskilstunabon Andreas Arwidsson har alltid skämtat om att komplettera sina övriga tatueringar med Leif GW Perssons ansikte och för en vecka sedan blev skämtet allvar, det skriver SN.

Åtta timmar tog det att permanent avbilda kriminologiprofessorns ansikte på Andreas Arwidssons lår och det gjorde bara lite ont den sista timmen, säger han till tidningen.

Mycket välgjort porträtt faktiskt

Under tisdagens avsnitt av SVT:s “Veckans Brott” presenterades en bild av det nytatuerade låret för Leif GW Persson. Lite smått överraskad kommenterar han avbildningen:

– Ett mycket välgjort porträtt faktiskt.

Leif GW Persson säger i programmet att han själv inte har några tatueringar men att han inte direkt “tar illa upp” om personer väljer att låta hans ansikte pryda deras hud. Förr i tiden var det dock bara kriminella, sjömän och den danske kungen som tatuerade sig, förklarar Leif GW Persson, och säger att det nästan var chockartat för honom första gången han såg en tatuerad kvinna.

“Men jag tänker inte göra det”

– Det var ovanligt då, i dag är det tvärtom. Det är mycket vanligt bland yngre människor och även medelålders och äldre, att de låter tatuera sig.

ANNONS

– Men jag tänker inte göra det så för mig är det inte intressant, säger han i programmet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS