News55

Handikapptillståndet dras in för artrossjuka Gudrun, 76 år

Artikelbild
STOCKHOLM 20050818
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 01 mars 2016

Artrosdrabbade Gudrun Karlsson i Bollebygd blir av med sitt handikapptillstånd efter 24 år. – De sparkar undan fötterna på mig, säger hon.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

76-åriga Gudrun Karlsson i Bollebygd har haft parkeringstillstånd för handikapplats sedan 1992. Det var då man konstaterade att hon led av artros, en sjukdom som sedan dess har spridit sig.

– I dag har den fortplantat sig nästan överallt där det finns ben i kroppen. Det är ett helvete på jorden, säger Gudrun Karlsson till GT.

Gudrun har behövt förnya sitt P-tillstånd var tredje år och det var när det senast var dags på nytt som hon ombads att göra ett gångtest. Det visade sig då att hon gick för bra.

LÄS MER: Parkeringsbolaget: Det här är inte en handikappruta

Började gråta

– Jag började gråta i telefon. Jag kände att de sparkade undan fötterna på mig och min man, säger Gudrun som gick i förtidspension 1992 både för sin sjukdom och för att hjälpa sin man som både har leukemi och artros.

Ann-Marie Nilsson, ansvarig för parkeringstillstånd i Bollebygd kommun, försvarar gångtesterna som man började genomföra 2015:

– Jag tycker det har varit väldigt bra. Det finns ett antal platser för funktionsnedsatta och det är ju klart att det är de som har svårast som de är till för, säger hon.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS