News55

Helt fel att tro sex var inblandat i båda morden

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 08 sep. 2015Publicerad: 08 sep. 2015

Leif GW Persson i en lång intervju med Resumé om karriären, topparna, dalarna och självklart om de två pågående massmediala utredningarna just nu.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

– Jämfört med i England är kriminaljournalistiken anständig, där kör man med det gamla stuket. Samtidigt har det sina risker. Har folk inte uppgifter får de tänka själva. Det lämnar tolkningsföreträde för spekulationer. Är det en ung tjej som blivit mördad tänker man sex. Här i sommar har vi två fall, Lisa Holm och motionsslingan. I åtminstone ett av fallen är det helt fel.

Det säger kriminalprofessorn Leif GW Persson till Resumé i en lång intervju som nyligen publicerades.

Kritiserar SVT

Författaren, som i oktober är aktuell med “Veckans Brott” på SVT, berättar för Resumé att TV4 försökte “köpa över” honom från SVT till Hasse Aro:s program “Brottsplats Sverige”. Det generösa erbjudandet tackade han dock nej till eftersom han ville ha över Camilla Kvartoft också. Men henne ville de inte ha, säger han.

Vidare kritiserar Leif GW Persson SVT:s sätt att bygga program:

– Men svensk statstelevision har ibland vissa nordkoreanska karaktäristika.

      LÄS MER: SVT gör dokumentär om Leif GW

Om sin karriär berättar Leif GW Persson bland annat om vändorna i den kända Geijer-affären, bråket med Jan Guillou, avhoppet från Efterlyst och den aktuella filmatiseringen av hans bok “Gustavs Grabb”.

ANNONS

Leif GW Persson säger till Resumé att han vårdar sitt varumärke, vill vara seriös och läser löpsedlar om sig själv med “ytterst blandade känslor”.

På frågan om varför han tror att han är så folkkär svarar han:

– Det tror jag att jag vet. De tycker att jag är en helt vanlig snubbe.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS