News55

Hemjänstföretag får böta efter uteblivna hembesök

Artikelbild
Ett missförstånd medförde att den 90-åriga kvinnan inte fick besök av hemtjänsten. Arkivbild.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 feb. 2017

Hemtjänstpersonalen dök inte upp på sina inplanerade hembesök vilket ledde till att ett tiotal äldre drabbades. Nu tvingas hemtjänstföretaget att betala böter till Jönköping kommun, det rapporterar P4 Jönköping.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var mellan fem och tio äldre personer i Jönköping som blev utan hemtjänstbesök, det rapporterar P4 Jönköping. Adam Miakhil, en av ägarna till vårdföretaget Basic Care Unit AB, förklarar att situationen uppstod på grund av interna konflikter inom företaget vilket gjorde att man plötsligt stod utan personal.

– Jag får telefonsamtal av samtliga ordinarie anställda, som massjukskriver sig. De förklarade att de inte vill jobba för bolaget, säger ägaren Adam Miakhil till P4 Jönköping.

      LÄS MER: Larmade på hjälp 40 gånger innan hemtjänstpersonal kom

Betalar tusentals kronor i vite

Basic Care Unit AB tvingas nu att betala flera tusen kronor i vite till Jönköpings kommun och Adam Miakhil ser allvarligt på det som har inträffat.

– Jag förstår att det är oviktigt vad som sker i ett bolag. Vi ska ändå kunna förse dem med den vård de behöver men det har varit otroliga omständigheter.

Efter att situationen hade uppdagats följde ytterligare några kaotiska dagar för Jönköpings äldre och hos flera av dem fortsatte hemtjänsten att lysa med sin frånvaro, det visar en rapport från Jönköpings socialtjänst. Tre fall har lex Sarah-anmälts och flera avvikelserapporter har skrivits.

Och enligt Stefan Österström, biträdande verksamhetschef på socialtjänsten i Jönköping, är det som har hänt en minst sagt avvikande händelse.

– Det är en väldigt ovanlig företeelse. Det är något som aldrig har hänt tidigare, säger Stefan Österström till P4 Jönköping.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS