Hittades fastbundna vid sängar och element på äldreboende - News55
Annons
Annons

Hittades fastbundna vid sängar och element på äldreboende

Uppdaterad: 2019-09-07 16:56

Hemliga filminspelningar har avslöjat hur äldre människor bundits fast vid element och möbler på ett äldreboende som drivs av en präst i Italien, det skriver New York Times.

Annons
Annons

På äldreboendet som drivs av en präst har de äldre bundits fast i olika föremål såsom sängar, element och soffor. Prästen säger i sitt försvar att boendet var underbemannat, det skriver New York Times.

Äldreboendet San Camillo ligger i närheten av Bologna i Italien. I den hemliga filminspelningen som polisen tagit del av syns en äldre man som för att kunna ta sig fram var tvungen att bära med sig den fåtölj han blivit fastbunden i.

      LÄS MER: Man misstänks för övergrepp på äldreboende

Flera regelbundet fastbundna

Enligt polischefen i Forli, Mario Paternoster, ska det bo runt 30 äldre på boendet och flera av dem brukar vara fastbundna regelbundet.

Den 60-åriga prästen har blivit uppsagt med omedelbar verkan och han och hans assistent är anklagade för att ha vanvårdat de boende. En ny chef är tillsatt på äldreboendet för att förhindra att något liknande händer igen och för att försäkra en bra vård för de äldre.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Hittades fastbundna vid sängar och element på äldreboende Hittades fastbundna vid sängar och element på äldreboende