News55

Isabella blev sambo med morfar Svend Aage, 91

Artikelbild
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 17 okt. 2016Publicerad: 17 okt. 2016

När Svend Aages fru gick bort trodde han att livet skulle bli ensamt i den stora villan. Nu får han istället sällskap av barnbarnet Isabella som flyttar in. – Morfar är en av mina bästa vänner, säger Isabella Alberte Hedeager.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Svend Aages fru Marie gick bort för fyra år sedan och i villan utanför Århus i Danmark blev Svend Aage ensam kvar, skriver Aftonbladet.

– Dagen efter att mormor dog så satte vi oss ned och snackade. Då sade han att det inte var någon som hade nytta av honom längre, säger dotterdottern Isabella Alberte Hedeager, 25, till danska TV2.

Reste till Filippinerna

Isabella höll inte med sin morfar och eftersom hennes lägenhetskontrakt just hade gått ut behövde hon någonstans att bo. Isabella flyttade in hos sin morfar. Tillsammans reste de till Filippinerna och Isabella tog med Svend Aage på 3D-bio.

Efter en tid träffade Isabella en pojkvän som hon så småningom flyttade ihop med.

– Hon flyttade ihop med en yngre man, säger Svend Aage.

     LÄS MER: Därför räcker det långt med att bara vara mormor

Jobbigt att berätta

ANNONS

Isabella har bott i en lägenhet i stan i Århus sedan dess, och hon minns att det kändes jobbigt att berätta för sin morfar om flytten, även om han tog det bra.

När Isabella och hennes pojkvän hälsade på Svend Aage en tid senare kom de på att de kunde bo tillsammans i villan alla tre. Att Isabellas pojkvän också skulle flytta in hade Svend Aage ingenting emot.

– Morfar är en av mina bästa vänner. Det är lite kul, han är ju 91 år, men det behöver inte betyda något, säger Isabella Alberte Hedeager till TV2.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS