News55

Kvinna avled till följd av uttorkning - äldreboende kritiseras

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 28 apr. 2017

Under fyra dagar försämrades den äldre kvinnans tillstånd utan att personalen på äldreboendet agerade. Efter att anhöriga hade ingripit fördes kvinnan till sjukhus där hon avled.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Trots att den äldre kvinnans tillstånd försämrades kraftigt valde personalen på äldreboendet i Solna att under fyra dagar inte vidta åtgärder. Det var först efter att kvinnans anhöriga hade funnit henne okontaktbar vid ett besök och tillkallat ambulans som hon fördes till sjukhus där hon sedan avled.

Fördes till sjukhus efter att anhöriga hade agerat

I anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) framgår att varken ansvarig läkare eller sjuksköterskor gjorde en undersökning av kvinnan trots att det var tydligt att hon hade blivit sämre. När kvinnan sedan fördes till sjukhus var hon uttorkad och hade dragit på sig flera sjukdomar. Dagen därpå avled kvinnan till följd av hjärtinfarkt, lunginflammation, grav uttorkning och njursvikt.

Inspektionen för vård och omsorg riktar nu kritik mot personalen på boendet för bristande samverkan, journalföring och uppföljning då ordinarie sjuksköterska var borta vid tillfället. Även informationen till anhöriga var, enligt IVO, bristfällig.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS