News55

"Låt han dö" - AIK ber om ursäkt till Erik Israelssons familj

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 28 sep. 2015

AIK ber om ursäkt efter att storebror till Erik Israelsson skrev ett gripande blogginlägg på Barometern.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var under söndagkvällens derby som Erik Israelsson avgjorde matchen med 1-0 genom att nicka in bollen i mål. Men glädjeropen tystades snabbt då Erik Israelsson i samma veva träffades av Nils-Eric Johanssons axel och landade på huvudet. Han låg medvetslös en kort sekund och blev upplockad av en ambulans som körde ut på konstgräset.

Medan han låg på arenan och väntade på ambulansen hördes AIK-klackens stämma:
“Låt han dö, låt han dö, låt han dö”

Reaktionerna lät inte vänta på sig. En av de som reagerade på utbrottet var storebror Johan Israelsson.

Börjar sprattla likt ett epileptiskt anfall

I sin blogg på Barometern skriver Johan Israelsson om hur han reagerade när han följde matchen från Melbourne i Australien.

“Jag sitter, som vanligt när brorsan spelar, uppe mitt i natten här i Melbourne. Jag hinner inte bli glad över Eriks mål. Jag ser direkt att något är fel. När lagkamrater snabbt vinkar in sjukpersonal brukar det vara allvarligt. Erik har fått en smäll mot huvudet och tappat medvetandet redan på vägen ner mot marken. Jag ser Erik börja sprattla, likt ett epileptiskt anfall och sedan förblir stilla.”

Han beskriver hur hans mamma hemma i Kalmar får tag i honom.

“Min blick möter en söndergråten mor, en apatisk far och en förstörd syster i vårt föräldrahem. Mitt i allt hör vi en motståndarklack. Ja en stor del av klacken – inte bara ett fåtal personer – som önskar vår älskade Erik död. ”Låt han dö, låt han dö, låt han dö”. Varför önskar de en ung kille, som bara gör det han älskar, döden? En kille som är en bror, en son, en pojkvän.”

ANNONS

AIK ber om ursäkt

AIK gick under måndagen ut med en offentlig ursäkt till Erik Israelsson med familj.

“AIK Fotboll vill be Erik Israelsson, hans anhöriga, Hammarby Fotboll och publiken på Tele2 Arena om ursäkt för de oacceptabla ramsorna i samband med spelavbrottet. På inget sätt är det något som AIK Fotboll anser hör hemma på en fotbollsarena, allra minst när en spelare oavsett lagtillhörighet ligger ned svårt skadad med medicinsk personal vid sin sida”, skriver AIK på sin sajt.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS