News55

Locket på i Calle Jonsson-utredningen

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 12 okt. 2015Publicerad: 12 okt. 2015

Till News55 vill varken åklagare Marie Lind Thomsen eller advokat Leif Silbersky berätta vad det är som egentligen händer i fallet Calle Jonsson.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var i augusti som Calle Jonsson, 32, åter igen hördes om det mordförsök som skedde på den grekiska ön Kos, 2001. Turerna har varit långa och många i fallet med knivhuggningen som Calle Jonsson nekar sig skyldig till. Trots att den rättegång som ägde rum för tio år sedan resulterade i att svensken blev frikänd har inte det grekiska rättssystemet velat släppa fallet.

Nu är det åter igång och för bara några dagar sedan gick nyheten ut om att svensk polis letade efter honom.

Locket på 

– Anledningen till att man söker honom är att han ska delges utredningen, säger åklagare Marie Lind Thomsen till News55.

– Jag har inga andra kommentarer.

Även advokat Leif Silbersky är noga med att inte berätta vad det är som egentligen händer.

– Jag har inga kommentarer överhuvudtaget, säger han kvickt.

Enligt TT visar dokument från tingsrätten att delgivningsförsöken ska ha pågått under flera veckor.

ANNONS

“På semester”

Enligt källor till Expressen är bakgrunden till att polisen söker Calle Johansson en grekisk arresteringsorder för att få honom utlämnad till en ny oviss rättegång. Calle Jonssons pappa ska ha sagt till tidningen att sonen är på semester. På frågan om han håller sig undan med flit svarar pappan att han inte kan tänka sig det, men samtidigt tror han inte att “det finns något stort intresse av att åka till Grekland igen”.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS