News55

Martin Melins uppmaning till svenska folket: "Lämna korken på i jul"

Artikelbild
STOCKHOLM 2014-04-18
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 07 dec. 2015Publicerad: 07 dec. 2015

Polismannen och medieprofilen Martin Melin skriver i SVT Opinion om hur vanlig det är att kallas till lägenhetsbråk på julafton och berättar vad han sett med egna ögon när han klivit in i lägenheterna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Julen är barnens högtid, menar polisen och medieprofilen Martin Melin. Därför vill han uppmana föräldrar att låta bli alkohol under julen. I en nyligen publicerad text på SVT Opinion berättar han om sina egna erfarenheter från gånger då han varit i tjänst under julafton.

Lämna korken på

“Kan man inte hantera alkohol och vet med sig att det ändrar ens personlighet – drick då för i helvete inte. Lämna korken på. Eller ännu bättre – se till att det inte finns alkohol i hemmet. För ‘bara en liten’ kan snabbt övergå till att bli hela flaskan.”

“Varje jul misshandlas kvinnor i sina hem”

Han berättar i texten hur pass vanligt det är som polis att bli inkallad till ett lägenhetsbråk där alkohol visar sig vara anledningen bakom skriken. Inte nog med gråtande barn som tröstar varandra –  Martin Melin har också sett hur bråk föräldrar emellan lett till misshandel.

“Varje jul misshandlas kvinnor i sina hem, i det hem som skall vara deras skydd, deras borg, och där det skall vara en högtid och fest. Alkohol får oss att säga och göra saker vi normalt inte skulle gjort, det får oss att ta till våld, att slå dom som vi egentligen tycker om. Kvinnor slår män, män slår kvinnor, vuxna slår barn”, skriver Martin Melin.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS