Personal förväxlade medicin på äldreboende - News55
Annons
Annons

Personal förväxlade medicin på äldreboende

Två patienter på ett äldreboende i Ronneby fick sina mediciner förväxlade, vilket hade kunnat medföra allvarlig skada. Det framgår av en lex Maria-anmälan som gjorts till IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

Annons
Annons

 

Det var när patienterna på äldreboendet i Ronneby i slutet av februari skulle få påfyllning i sina medicinskåp som personalen förväxlade två personers mediciner.

Personalen skulle fördela en ny omgång så kallade apodosrullar, dosförpackade läkemedel, och lade dessa i fel patienters skåp. När det var dags att ge medicin från rullarna ledde det till att patienterna åt varandras medicin, vilket enligt den lex Maria-anmälan som gjorts till IVO, Inspektionen för vård och omsorg, kunnat medföra allvarlig vårdskada. Personalen missade alltså ID-kontroll i två led.

Felet upptäcktes av den ena patienten som inte var van vid att få medicin på kvällen. En av patienterna hade även mått dåligt under dagen.

Sjuksköterska kontaktades när man upptäckt förväxlingen och denna tog kontakt med läkare för vidare åtgärder och instruktioner.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Personal förväxlade medicin på äldreboende Personal förväxlade medicin på äldreboende