News55

Personal på äldreboende anmäld för slag mot kvinna

Artikelbild
STOCKHOLM 20160310
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 27 maj 2016Publicerad: 27 maj 2016

Två anställda på ett äldreboende i Skövde har stängts av sedan de påståtts ha slagit en kvinna på boendet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den boende har berättat för en undersköterska på boendet att en annan i nattpersonalen slagit henne två gånger i ansiktet. Händelsen ska ha inträffat i samband med att kvinnan drabbats av andningssvårigheter, något hon varit inne på sjukhus för ett antal gånger tidigare.

Enligt kvinnan ska hon ha suttit på sängkanten och haft svårt att andas när personalen slagit henne två gånger i ansiktet. Kvinnan fick enligt den lex Sarah-anmälan som upprättats känslan av att personalen trodde att hon spelade teater när hon hade andningsproblem. När kvinnan fick en sömntablett spottade hon ut den då hon var rädd för vad personalen skulle göra med henne under natten.

      Club55: Få koll på hälsan via Hälsotest XL till bästa pris hos Werlab

Kvinnan sa till den undersköterska hon anförtrott sig åt att hon valt att berätta för att någon skulle känna till det inträffade ifall något skulle hända med henne.

När undersköterskan frågade vem i personalen det var som slagit kvinnan hade hon svårt att säga det då hon blandar ihop två undersköterskor i nattpersonalen. Båda dessa personer är idag avstängda från jobbet under tiden utredningen pågår.

Kvinnan har senare berättat om händelsen för verksamhetschefen och två sjuksköterskor. Även ansvarig läkare har kontaktats och anser att kvinnans historia är trovärdig.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS