News55

Prinsessan Madeleine lanserar app för välgörande ändamål

Artikelbild
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har tillsammans med sina barn prinsessan Leonore och prins Nicolas flyttat till London. ARKIVBILD.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 03 okt. 2016Publicerad: 03 okt. 2016

Prinsessan Madeleine följer sin mors exempel och deltar nu i kampen för alla barns rätt att vara just barn. Därför har Madeleine lanserat en app med ett viktigt syfte.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“De har bara en barndom och sexuella övergrepp ska inte vara en del av den. Det är du som håller dem trygga, glada och friska”, står det i beskrivningen av appen Stewards of children prevention toolkit, en app som ska förhindra sexuella övergrepp mot barn.

      LÄS MER: Madeleine – sagan om den motvilliga prinsessan

I ett Facebook-inlägg skriver Madeleine: “Som tvåbarnsmamma är jag nu till och med mer fast besluten att hjälpa till att skapa en värld fri från sexuella övergrepp för alla barn i vår livstid.”, rapporterar Expressen.

Vill få bort stigmat 

Appen har tagits fram i samarbete med bland annat stiftelsen World Childhood Foundation, som drottning Silvia grundade 1999. Tanken är att utbilda vuxna som på något sätt har med barn att göra, i hur man pratar om, förebygger och får bort stigmat kring sexuella övergrepp mot barn, skriver Expressen.

Samarbete med World Childhood Foundation

      LÄS MER: Därför offrar SVT prinsessan Madeleine

För tabut kring just den här typen av övergrepp skapar ett behov av konkreta verktyg för att komma åt problemet. Och teknologin är ett bra sätt att nå ut till många fler, menar prinsessan Madeleine.

ANNONS

“Vi lever i en digital värld och det är nödvändigt att teknologin är involverad i vår kamp mot sexuella övergrepp på barn. Låt oss tillsammans hålla ögonen öppna och se till att vi håller barnen i våra liv trygga från alla typer av våld”, skriver Madeleine på Facebook.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS