News55

Rånare band fast och hotade äldre kvinna

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 23 nov. 2017

Gärningsmannen hotade kvinnan med ett skjutvapen och lämnade henne fastbunden i ett låst rum där hennes man senare hittade henne, det skriver Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tidig eftermiddag inkom ett larm om ett inbrott i Märsta, norr om Stockholm, varav polisen ryckte ut. En äldre kvinna hade kommit på en beväpnad rånare i sitt hem och därefter blivit hotad och fastbunden, det rapporterar Aftonbladet.

      LÄS MER: 97-åring rånades i hemmet

Blev fastbunden och inlåst i ett rum

– En person kom hem till sin bostad. I samband med det avbröt personen ett pågående inbrott i bostaden. Sedan ska den här personen ha blivit fastbunden och gärningsmannen fortsatte då att tillgripa saker i bostaden, säger Åsa Wallentin på ledningscentralen i polisregion Stockholm, till Aftonbladet och fortsätter:

– Det finns en uppgift om att gärningsmannen ska ha varit beväpnad med någon form av pistolliknande föremål, säger Åsa Wallentin på Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

Gärningsmannen ska ha hotat kvinnan med ett skjutvapen och sedan lämnat henne fastbunden i ett låst rum där hennes man senare hittade henne, skriver Aftonbladet.

Polisen, som rubricerar händelsen som grovt rån, och har inlett en förundersökning.

Kvinnan mår efter omständigheterna bra.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS