News55

Richard Herrey: Jag måste sätta ner foten

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 31 aug. 2015Publicerad: 31 aug. 2015

Berättar för News55 varför han valde att stämma Aftonbladet. – En ren principfråga.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

– Jag stämmer Aftonbladet för förtal eftersom de påstår något så befängt, som är ren förtal, och de vill inte be om ursäkt. Man kan inte säga vad som helst till andra människor, säger Richard Herrey till News55.

News55 berättade tidigare på måndagen om den stämningansökan som skickats till Stockholms tingsrätt. I ansökan står det att Richard Herrey stämmer Aftonbladet på 30 000 kronor för förtal efter att en av tidningens kulturjournalister pekat ut honom som rasist på Twitter.

      LÄS MER: Richard Herrey stämmer Aftonbladet

– Det här handlar inte om pengar, det är en ren principfråga. Som största tidning måste Aftonbladet ta sitt ansvar. Jag är en offentlig person och måste sätta ner foten, säger Richard Herrey.

Måste finnas tydligare regler

Han poängterar att det har förekommit diskussioner mellan hans och tidningens jurister angående en ursäkt för anklagelsen, någonting som Aftonbladet inte har velat gå med på. Richard Herrey tycker det är på tiden att rätten prövar vem som egentligen får säga vad i sociala medier.

– I dag finns så många olika medier på nätet och det måste finnas tydligare regler – dels vad man får säga på sociala medier och dels vem som är ansvarig för det som sägs.

Kan inte kommentera

ANNONS

– Det finns alldeles för mycket falsk information, både av ryktesspridare men även av personer som borde veta bättre.

Fredrik Lindén, informationschef vid Aftonbladet, säger till News55:

– Vi kan inte kommentera detta alls, då vi inte har mottagit en formell stämningsansökan – jag har precis hört med vår bolagsjurist och där har man inte fått in någonting än.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS