News55

Rut, 92: ”Horribelt att banken tar betalt för att ge mig min pension”

Artikelbild
Stockholm 2016-06-23
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 28 juli 2016

92-åriga Rut Jönsson har tröttnat på att bankerna tar betalt för att hon ska kunna ta ut sin blygsamma pension i kontanter.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Varje gång Rut Jönsson, 92, går till banken för att få ut sin pension som är mindre än 10 000 kronor i månaden tar banken 100 kronor för besväret.

”Det är helt horribelt”, skriver hon på Expressen Debatt och beskriver en situation då hennes barnbarn hjälpte en äldre kvinna som inte lyckades ta ut pengar ur bankomaten.

”Men tänk om det hade varit någon annan där som ville lura henne och i stället hade tagit pengarna själv? Jag skulle inte vilja riskera att det hände mig, därför vill jag inte ta ut pengar i en bankomat heller”, skriver Rut Jönsson.

      LÄS MER: Fem pensionärsorganisationer: “Vi kräver att bankerna hanterar kontanter”

Detta lämnar henne med inget annat val än att gå in på banken och ta ut pengarna där.

”Är det verkligen rimligt att ha det på det här sättet?” frågar hon och beskriver hur banken kallar det hela ett ”erbjudande” från deras sida:

”Ett erbjudande? Ska det verkligen vara ett erbjudande för mig att ta ut min pension? Det borde vara en rättighet för mig att kostnadsfritt ta ut mina pengar på banken, inte ett erbjudande från deras sida.”

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS