News55

Sanna Nielsen: Bjud in de som är ensamma i jul

Artikelbild
"Jag frågade dem senast häromdagen om hur det går med Celine Dion", svarar Sanna Nielsen på frågan om vilken artist hon helst skulle vilja se i "Allsång på Skansen".
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 20 dec. 2016

För många av oss innebär julen att umgås med nära och kära, men det är inte en verklighet som delas av alla. Årets julvärd Sanna Nielsen vill vara ett sällskap för alla de som sitter ensamma på julafton. – Jag hoppas att de ska känna att vi firar jul tillsammans, även om jag befinner mig i TV-rutan, säger Sanna Nielsen till News55.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vad tänkte du när du fick frågan om du ville vara årets julvärd i SVT?

– Min manager ringde mig och berättade att jag hade fått frågan från SVT och det första jag tänkte var: Va?! Sedan tror jag att jag fick in alla mina känslor i nästa mening. Jag sade något i stil med: “Har de verkligen tänkt igenom det här? Vad ska min familj säga? Är det verkligen sant? Hur ska det gå?”. Men min manager lugnade ner mig och jag visste att även om jag skulle behöva prata med min familj och be om betänketid var detta ett uppdrag jag aldrig skulle tacka nej till.

Vad innebär jul för dig?

– Jul för mig är lugn och ro och gemenskap. Jag har ju min familj i Skåne och bor själv i Stockholm så det är väldigt sällan vi träffas, men under jul brukar jag alltid åka ner och hälsa på. Det jag också tycker mycket om med julen är att det finns tid för eftertanke, inte minst kring vad som händer i världen. Man blir väldigt tacksam över livet vid jul.

Julen förknippas ofta med att umgås med nära och kära, men samtidigt är det många som sitter ensamma på julafton. Vad tänker du om det?

– Ja, julen innehåller ju så oerhört många och så höga förväntningar, det ska vara så fantastiskt allting, men inte alla människor känner så. Även om jag själv aldrig har firat jul ensam är det något jag har tänkt mycket på och också något jag förknippar med mitt julvärdskap. Jag vill vara ett sällskap för alla de som är ensamma på julafton och hoppas att de ska känna att vi firar jul tillsammans, även om jag befinner mig i TV-rutan. Jag sitter ju faktiskt där själv jag också och kanske kan man känna igen sig i det.

Hur firade du din bästa respektive sämsta jul?

– Min bästa jul, om jag bortser från alla fantastiska barndomsjular, firade jag 2011 året innan mina föräldrar skilde sig. Då var vi alla tillsammans i en lite stuga i Rättvik i Dalarna. Det fanns inte så mycket att göra så vi spelade spel och gick långa promenader i snön. Det var jättemysigt, jag önskar att vi kunde ha en sådan jul igen. Min absolut sämsta jul var när jag kom hem från en julturné och fick maginfluensa. Vi firade jul hemma så hela familjen var där men jag kunde inte vara med utan fick tillbringa julafton på toaletten. Det måste nog räknas som den värsta julen jag har upplevt.

ANNONS

Om du skulle skicka en uppmaning till alla de som sitter ensamma på julafton, vad skulle det vara?

– Åh, det är svårt att säga något om det tycker jag. Det skulle vara så lätt för mig som aldrig har firat jul ensam att sitta och berätta för folk vad de ska göra, så istället skulle jag vilja uppmana de som har plats och möjlighet att se sig om och bjuda in de som är ensamma. Varför inte fira jul tillsammans och hålla varandra sällskap?

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS