Skulle tillbaka till äldreboendet - tappades bort - News55
Annons
Annons

Skulle tillbaka till äldreboendet – tappades bort

En person som hade vårdats på sjukhus skulle tillbaka till sitt äldreboende med taxi. Men flera timmar senare märkte personalen på äldreboendet att personen fortfarande inte hade kommit.

Annons
Annons

VÅRBY. Personen bodde vanligtvis på ett äldreboende men hade vistats på Huddinge sjukhus under en period, det står i en lex Maria-anmälan som inkommit till IVO.

Annons
Annons

      LÄS MER: Äldre man blev lämnad i sjukhusduschen – dog

Kom överens om taxi

När det var dags att åka tillbaka till äldreboendet ringde personal från Huddinge sjukhus till boendet och meddelade att personen skulle skrivas ut. Man kom överens om att skicka personen med taxi klockan 13.30 till boendet.

      Club55: Få koll på hälsan via Hälsotest XL till bästa pris hos Werlab

Tappades bort

Tjänstgörande sjuksköterska på äldreboendet informerades även om detta men när den boende fortfarande inte hade synts till tre timmar senare, vid 16.30, kontaktades Huddinge sjukhus.

Men sjukhuset svarade att personen hade skickats med taxi precis som överenskommet 13.30 och att chauffören skulle lämna över den boende till personal. När taxibolaget kontaktades svarade de att personen hade gått in själv på boendet.

LÄS MER: Färdtjänst dumpade dement kvinna 13 mil fel

Polis tog över sökandet

Klockan 16.50 kontaktades polis som tog över sökandet och slutligen hittades den boende. Enligt lex Maria-anmälan har händelsen “medfört allvarlig vårdskada”.

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Skulle tillbaka till äldreboendet – tappades bort Skulle tillbaka till äldreboendet – tappades bort