Stal bankomatkort från äldre kvinna – polisen går ut med bild - News55
Annons
Annons

Stal bankomatkort från äldre kvinna – polisen går ut med bild

Uppdaterad: 2017-07-10 12:00

Polisen går nu ut med bild på den man som ska ha stulit en 81-årig kvinnas kontokort och gjort ett uttag på 14 500 kronor från en närliggande bankomat. Enligt Polisen finns anledning att tro att mannen slagit till på fler platser i landet.

– Tillvägagångssättet berättar solklart att det är seriebrottslighet, säger Jan Olsson på polisens nationella bedrägericentrum till Expressen.

Annons
Annons

En 81-årig kvinna i Umeå hade just varit och handlat i en matvarubutik när en främmande man kom fram och lurade till sig hennes kontokort. Inom en kvart ska mannen ha varit förbi närmsta bankomat och gjort ett uttag på 14 500 kronor.

Annons
Annons

Mannen är ännu oidentifierad av polisen, som nu väljer att gå ut med bild från en övervakningskamera vid den bankomat där uttaget ägde rum. Enligt Jan Olsson, förundersökningsledare på polisens nationella bedrägericentrum, är det sannolikt att mannen är från sydöstra Europa och att han har begått liknande brott tidigare.

– Han har med all säkerhet slagit till på flera platser runtom i landet, säger Jan Olsson i en kommentar till Expressen.

“Få klarar av en sån fickstöld”

Enligt Jan Olsson är ett vanligt tillvägagångssätt att ficktjuvarna först tittar över axeln för att ta reda på pinkoden, för att därefter gå fram till den äldre och säga till exempel “oj, du har tappat en sedel”, strax innan de slår till.

– Det är få människor som klarar av att begå en sån fickstöld. Tillvägagångssättet som han utgör det på berättar solklart att det är seriebrottslighet, att det är så den här personen livnär sig, säger Jan Olsson.

Känner du igen mannen på bilden eller vet du något mer om händelsen kontakta polisen på telefon 114 14.

JOBBA EXTRA SOM PENSIONÄR
Lediga uppdrag hos Veteranpoolen just nu

SE ALLA UPPDRAG

Annons
Annons
Läs nästa artikel Stal bankomatkort från äldre kvinna – polisen går ut med bild Stal bankomatkort från äldre kvinna – polisen går ut med bild