News55

SVT-profilen Bosse Hansson: "Nu går det brant nedåt"

Artikelbild
©SCANPIX SWEDEN, 2002-01-08.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 04 okt. 2016Publicerad: 04 okt. 2016

I över trettio år har den före detta SVT-profilen Bosse Hansson levt med en allvarlig lungsjukdom. Nu har Hanssons tillstånd försämrats, rapporterar Expressen. - Nu går det brant nedåt, säger han.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

– Det är kaos för närvarande, jag är så dålig på grund av den här sjukdomen jag har. Den har förvärrats så kraftigt. Nu går det brant neråt, säger den före detta SVT-profilen Bosse Hansson till Expressen.

Efter 50 år i branschen som en av TV-Sveriges mest uppskattade sportprofiler var det dags för Bosse Hansson att gå i pension. Nu kämpar han med sin sviktande hälsa.

Livet som pensionär

      Läs mer: Sjukskrivning för Nanne Grönvall

Trots sin sjukdom håller Bosse Hansson igång även om han har varit tvungen att lägga ner vissa aktiviteter till förmån för ett mer stillsamt liv.

– Jag håller på en massa gamla hobbies som jag har kunnat ta upp efter pensionen. Det är frimärkssamling, klassisk musik, och annat. Jag hjälper folk med träning också, säger han till Expressen.

Förutom att samla sportfrimärken håller Bosse Hansson sig á jour med det senaste inom fotbollen. Speciellt på tv. Om dagens sportkommentatorer tycker han såhär:

 

ANNONS

– De följer med för dåligt. Dels kommentatorerna, men ännu mer experterna. De sitter och småpratar sinsemellan och när det händer något säger de: “Oj, vad var det?”. Och experterna kommer med teser i början av matchen, och så går resten av matchen ut på att de ska bevisa den här tesen. Sedan säger vissa bara det som alla precis har sett. Det är för mycket tjat om detaljer som inte är väsentliga.

“Jag tittar fortfarande mycket på fotboll”

      Läs mer: Karin Adelsköld vårdas för utbrändhet – igen

– Jag har alltid sett framåt, aldrig bakåt. Man gjorde ett jobb och sedan kom man hem och då var det dags för nästa. Och det har jag fortsatt med, säger Bosse Hansson till Expressen.

      Fler nyheter: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS