News55

Tog ett bad på gruppboende – fick genomgå hudtransplantation

Artikelbild
STOCKHOLM 20101006 - Badrum.
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 27 sep. 2016Publicerad: 27 sep. 2016

En manlig vårdtagare tog ett bad på ett gruppboende i Västra Götalands län. Vattnet var dock så varmt att mannen brännskadades svårt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Personal på gruppboendet tappade upp vatten i badkaret, mannen klev i varefter personalen lämnade badrummet. När de efter cirka fem minuter kom tillbaka och kände på vattnet insåg de att det var alldeles för varmt. Personalen tog direkt upp mannen ur badkaret. På kvällen uppfattade de att mannen var tystare än han brukade vara men han åt kvällsmat och sov som vanligt under natten.

      LÄS MER HÄR: Kvinna avled efter fall – äldreboendet kritiseras

Lade inte märke till något konstigt

Dagen efter var mannen på daglig verksamhet och inte heller då lade personalen märke till något ovanligt. Vid sängdags upptäckte personalen på gruppboendet att mannen hade en stor blåsa på foten. De tog då beslutet att kalla på en sjuksköterska morgonen efter.

      LÄS MER HÄR: Personal smetade starka kryddor på funktionnedsatts fingrar

Sjuksköterska på besök

En sjuksköterska besökte boendet nästa morgon och bandagerade foten, men under ett återbesök tre dagar senare visade det sig att foten var infekterad. Inte heller då uppsökte man en läkare utan väntade till dagen efter, åtta dagar efter att badet hade ägt rum.

När mannen väl fick träffa en läkare menade denne att personalen inte skulle ha väntat med att besöka vårdcentralen. Mannen fick sedan genomgå en hudtransplantation på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Händelsen har nu lex Sarah-anmälts.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS