News55

"Två år då jag ständigt känt mig motarbetad" - Snickar-Björn om den turbulenta tiden på "Äntligen hemma"

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 18 nov. 2015

Under elva års tid har han synts i TV4:s "Äntligen hemma" som Snickar-Björn. Nu har han dock gått till konkurrenten TV3 och till Aftonbladet berättar han för första gången varför han lämnade: "Folk mår inte bra, det är stökigt".

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I en intervju med Aftonbladet väljer Björn Christiernsson, 41, att berätta vad det var som fick honom att säga upp sig från TV4. Enligt honom tillämpas “management by fear” på arbetsplatsen, det är ett osunt ställe att arbeta på.

Respekt näst intill obefintligt

– Folk mår inte bra, det är stökigt. Man blir lovad mycket som inte hålls. De personer som har störst inflytande och makt bryr sig inte om det som normalt brukar sätta formen för en arbetsplats. Ord som respekt, tillit, öppenhet eller möjlighet att påverka är näst intill obefintliga, säger han till tidningen.

Motarbetad i två års tid

Han säger att han känt sig motarbetad av ledningen under två års tid och att han tappat räkningen på hur många som fått sparken under “Äntligen hemma” under tiden han arbetat på TV4. Anledningen till att han nu berättar om sina upplevelser är ett sista försök att påverka.

– Det är svårt att sitta med mina barn och prata om respekt och mobbning och själv känna att man inte gör tillräckligt åt det i vår vuxenvärld. Hade jag inte valt att prata med dig om det här nu när jag får frågan om varför jag sa upp mig, hade det fått mig att skämmas ännu mer, säger han.

Martin Timell svarar

Programmets största profil Martin Timell, 58, svarar på kritiken och säger till Aftonbladet att han inte känner igen sig i det Snickar-Björn beskriver.

ANNONS

– Nej inte för egen del. Men jag tror verkligen att det var så att Björn blev lovad en massa jobb som inte blev av och att han blev besviken för det. Han fick inte jobba så mycket som han ville och då får man inte ekonomin att gå ihop riktigt, alla måste ju ha pengar till mat och potatis och hyran.

Martin Timell poängterar också att det finns en tanke bakom att programledarna byts ut mellan varven och att den enda som varit med från allra första början är han själv.

Daniel Röös, producent för ”Äntligen hemma” på produktionsbolaget Meter television, menar att kritiken från Snickar-Björn är obefogad.

– Jag skulle vilja påstå att det är tvärtom, att alla som har något att bidra med får plats med det i ”Äntligen hemma”. Jag och Björn har jobbat ihop i nästan 10 år och har haft massor av bra möten och inspelningar tillsammans, säger han till Aftonbladet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS