News55

Undersköterska körde boende aggressivt i rullstolarna, var hårdhänt och smällde igen dörrar

Artikelbild
Oslo 20121003.
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 20 nov. 2015Publicerad: 20 nov. 2015

Undersköterskan hade ett elakt beteende vid överlämning av läkemedel, var hårdhänt vid hjälp med hygien och påklädning och använde ett otrevligt språk. Dessutom surfade hon på mobilen medan hon matade så att maten hamnade i knäet på de boende, enligt en lex Sarah-anmälan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

FAGERSTA. Anmälan beskriver händelser under december 2014 och augusti 2015 och gäller en och samma undersköterska på Sollidens vårdboende.

Undersköterskan har många års erfarenhet av vård- och omsorgsarbete inom kommunen men brister, enligt anmälan, i sin hantering av boende. Undersköterskan ignorerade en person som befann sig i livets slutskede, hade ett elakt beteende vid överlämnandet av läkemedel, var hårdhänt vid hjälp med hygien- och påklädning och använde ett hotfullt tonläge.

Maten hamnade i knäet

I anmälan står det också att undersköterskan vid flera arbetspass kört boende agressivt i deras rullstolar, kört in dem på sina rum och smällt igen dörren. Undersköterskan har även använt sin privata mobiltelefon för att gå in på internet, bland annat i samband med matning vilket resulterade i att maten hamnade i knäet på en boende.

Vill inte kännas vid anklagelserna

Enhetschefen har haft samtal med undersköterskan, som själv inte upplever sig ha ett dåligt bemötande eller brister i de omvårdnader som utförs. Händelsen med mobiltelefonen uppges vara en engångsföreteelse.

Petra Ludvigson, utredare vid Socialförvaltningen i Fagersta, vill inte kommentera om undersköterskan får arbeta kvar på Sollidens vårdboende.

– Gällande personen som anmälan gäller är det inget jag diskuterar i massmedia med respekt för den berörde. Det är ett ärende för ansvariga inom förvaltningen och berörd, säger hon till News55.

ANNONS

För att motverka att detta sker igen ska enhetschefen, enligt Petra Ludvigson, få i uppdrag att fortlöpande diskutera ansvaret med arbetsuppgifterna inom omvårdnadsarbetet. Nyanställda ska också få tydligare information i deras introduktion gällande värdegrund och bemötande.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS