News55

Hittades död i badkar – glömdes bort av personalen

Artikelbild
STOCKHOLM 20101006 - Badrum.
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 02 juni 2017

Efter en kommunikationsmiss mellan vårdpersonalen hittades en boende avliden i sitt badkar. – Vi håller just nu på med en utredning, säger Lena Colliard på Kanslienheten i Göteborg till News55.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En boende klev ner i badkaret vid tvåtiden på eftermiddagen tidigare i år och bad personalen om hjälp för att ta sig upp igen tre timmar senare.

Dagpersonalen på boendet glömde att berätta detta för personalen som skulle komma senare på kvällen. Detta ledde till att den boende påträffades död i badkaret dagen därpå.

– Vi håller just nu på med en utredning kring det här fallet, går igenom dokument och håller intervjuer med de inblandade. Under tiden den pågår kan jag inte uttala mig, utredningen kommer sen, säger Lena Colliard, socialt ansvarig samordnare (SAS) på Kanslienheten i Göteborg till News55.

      LÄS MER: Vårdtagare glömdes bort – satt på toalett i timmar

Åtgärder har vidtagits

En lex Sarah-anmälan är gjord och händelsen klassas som ”en påtaglig risk för ett allvarligt missförhållande”.

Enhetschefen har samlat alla medarbetare som arbetade under fredagen och talat om händelsen. Enhetschefen har också talat om vikten av dokumentation och att personalen måste försäkra sig om att den mottagande parten uppfattat det man rapporterat samt att man måste läsa dokumentation om man inte deltagit vid rapporten.

Även områdeschefen har informerat personalen på boendet om att det är viktigt att läsa daganteckningarna innan insatserna startar och vikten av att hålla sina kollegor uppdaterade med information.

ANNONS

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS