News55

Här är bästa spartipsen inför jul

Artikelbild
Arkivbild/TT
News55
News55
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 28 nov. 2023

En expert ger konkreta tips på hur man kan hålla i pengarna inför den dyra julhelgen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Årets sista månad kan lätt bli en dyr affär. Under december är det många som förbereder inför jul, något som kan vara ganska kostsamt. Både julklappar och julmat kan tära på plånboken. 

Det finns dock flera knep som kan hålla nere kostnaderna. “Superspararen” Therese Hagman delar med sig av några i Nyhetsmorgon.  

– Lägg trettio minuter på att inventera kylskåpet och skafferiet, säger hon och tipsar om en “ät snart” låda:  

– Jag gör en ”ät snart”-låda som jag har hemma både i kylen och i skafferiet. Jag har tagit en helt vanlig plastlåda där jag har ställt i varor som har gått ut ur datum eller som är på väg att gå ut. Då vet jag att det står där och så försöker jag i alla fall öppna den en gång i veckan och se efter om jag ska använda något därifrån.

Ytterligare ett tips från Therese är att sälja vidare saker man har hemma som man inte längre behöver. Till exempel kan man sälja kläder som inte längre används på olika forum.   

– Luciakläder är populärt att sälja begagnat. Det används ju ofta bara en gång och blir inte alls slitet. De pengarna man får in för sin pepparkaksdräkt eller lucianattlinne, kan man köpa nya lussekläder för och på så sätt blir det nollsummespel.

Slutligen tipsar superspararen om att man ska tänka många bäckar små. Att sälja en sak kanske inte gör så stor skillnad i plånboken. Men lyckas du sälja flera mindre saker kan man lyckas skrapa ihop en hel del.  

– Har du tio saker och snittar sjuttio kronor per sak, ja då är det sjuhundra kronor, säger superspararen Therese Hagman i Nyhetsmorgon.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS