News55

Hit reser svenskarna helst i sommar

Artikelbild
Petra Lundgren
Petra Lundgren
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 03 jan. 2023

Svenskarna ser till att resa trots hög inflation och dyr el. Vissa resmål är mer lockande än andra, skriver Göteborgs-Posten.

ANNONS
ANNONS

Kreta, Cypern, Rhodos, Mallorca och Turkiet. Det är resmålen, rangordnade från 1-5, som svenskarna ska till i sommar enligt TUI skriver Göteborgs-Posten.

– Sommaren 2023 kommer bli mycket av en Greklandssommar. Det är ett semesterland som ligger nära till hands, och vi gillar maten, kulturen och människorna. Det är prisvärt och inte så komplicerat, säger Claes Pellvik, kommunikationschef på Ving, till tidningen.

Det har blivit ett ökat intresse för budgetresmål som Turkiet och Albanien. Däremot märks ett minskat resande till USA och Västindien, eftersom man får mindre valuta för pengarna där.

– Reslusten hos svenskarna är väldigt hög då pandemin gjort att många inte rest på länge, så resor är inget man vill skära ner på när det kommer till att spara pengar. Däremot letar många efter billigare bokningar och destinationer med bra priser, säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI i Sverige, till tidningen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS