News55

Så får du bättre ekonomi 2024 – enligt känd tv-profil

Artikelbild
STOCKHOLM 20161025
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 23 apr. 2024Publicerad: 13 mars 2024

En välkänd civilekonom från tv delar med sig av sina bästa tips för hur man får en bättre ekonomi.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Magdalena Kowalczyk har sedan 2018 synts i tv som programledare för programmet Lyxfällan. Magdalena är utbildad civilekonom och hjälper inte bara privatpersoner med att sanera sin ekonomi på tv utan även utanför rutan. 

Hennes roll anser hon vara viktigare än någonsin då vi lever i svåra ekonomiska tider. Tidigare har boende och mat varit billigt och därför har till exempel flera prenumerationer på olika streamingtjänster inte varit något problem. Idag har människor betydligt mindre marginaler att jobba med än vad vi normalt är vana vid.  

– Att lära människor saker som kan förhindra att de hamnar i massa problem i livet och må dåligt över sin ekonomi. Det är guldläge. Och jag kan också säga att jag är ganska stolt över det jag gör, vilket är ganska få förunnat, säger hon till tidningen Femina

För att stå emot tuffa tider ger Magdalena några tips till hushållen:

— Det enskilt bästa rådet och den bästa försäkringen mot en dålig natts sömn över pengar, är att aldrig trycka på ‘köp nu, betala sen’. Köp aldrig på kredit eller avbetalning. Spendera bara pengar du har och så undviker du så jävla många problem, säger hon och tillägger att hon ser problem med den normaliseringen som råder kring att skuldsätta sig för vardagskonsumtion. 

Magdalena nämner tre ekonomi-bovar som man kan spara in på i vardagen: Abonnemang, shopping, och små utgifter i vardagen.   

— Min erfarenhet är att man kan spara rätt mycket pengar om man går igenom sina fasta kostnader. Jag säger inte att man ska ta bort hela guldkanten på tillvaron men man måste prioritera och vara lite hård mot sig själv, säger hon avslutningsvis. 

Läs mer:

ANNONS

Här är expertens fyra tips för en bra ekonomi 2024

Här sjönk inkomsten mest i Sverige

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS