News55

Så får du ut det mesta av resan – till ett lågt pris

Tips från expert: Så sparar du pengar när du bokar resa
Det gäller att ha koll på vissa saker för att inte förlora pengar då man bokar sin resa, tipsar en expert.
Tove Linder
Tove Linder
Uppdaterad: 24 apr. 2024Publicerad: 17 juli 2023

Sommarresan kan bli både tidskrävande och dyrt. Tidningen Femina har tagit fram tre tips för hur du får drömresan till ett så lågt pris som möjligt.

ANNONS
ANNONS

Det första man bör tänka på när man bokar sin resa är att boka alla tillägg direkt. Numera är det mer regel än undantag att man aktivt behöver lägga till allt ifrån incheckat bagage till platsreservation när man bokar sin flygbiljett. Flygbolagen tar dessutom oftast ut straffavgifter om man vill lägga till detta vid ett senare tillfälle. För att spara lite pengar bör man därmed göra det direkt snarare än att vänta tills man står på flygplatsen, skriver Femina

Ett annat exempel på något som kan kosta dig pengar och göra din resa dyrare än du tänkt är att vänta med incheckningen tills du är på flygplatsen. Flygbolaget Ryanair tar numera ut en avgift på runt 500 kronor per person för de som inte checkat in digitalt. 

Ett annat enkelt knep för att knipa den billigaste resan är att ringa till hotellet som man vill bo på istället för att boka rummet via någon av alla hotellsajter. Webbplatserna tar ofta ut extra avgifter eller onlineskatter som gör hotellrummen dyrare. Genom att ringa direkt till hotellet slipper du detta och har dessutom möjlighet att uppgradera din bokning till ett bättre rum. 

Väl på plats går det ofta mycket pengar på dyra turistattraktioner. Detta går också att undvika genom att göra lite research. De flesta turiststäder har nämligen så kallade turistdagar, så man kan göra de klassiska besöken på museum helt gratis utan att behöva spendera onödiga pengar. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS