News55

Åldringar partar loss på nattklubb: "Vi lever"

nattklubb
Här, på Bryssels största nattklubb, var det dans till långt in på morgontimmarna när seniorerna från äldreboendet var på besök. (Foto: Skärmdump från Youtube)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 10 maj 2024Publicerad: 10 maj 2024

I Belgien byter pensionärer ut äldrevården mot dans på Bryssels största nattklubb. “Vi lever”, tjutar de medan musiken dunkar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt mottot “lycka övervinner ålderdom” rycker den ideella föreningen Papy Booom i Belgien upp åldringar från ensamhet på vårdhemmet och låter dem släppa loss på nattklubben.

Det har visat sig vara ett briljant idé och inga droger eller alkohol behövs för att de här seniorerna ska få ett “rus”.

Syftet är att få pensionärerna att röra på sig, och nog är de aktiva allt på nattklubben som är Bryssels största och hela 1 360 kvadratmeter.

Har inte dansat på minst 30 år

På Lift Brussels, som klubben heter, strömmar R&B, reggaemusik och latinska tongångar ur högtalarna.

Till Reuters säger Jeanine Donnen, 79, att det är en “extraordinär” kväll, hon har inte dansat på minst 30 år.

Och hon är inte esam om att njuta livet till långt in på morgonkröken.

Nio kvinnor och två män, den äldsta av klubbesökarna aktningsvärda 98 år, hängde på nattklubben fram till klockan 03.30 denna afton och favoritlåten som rev ner mest dans bland pensionärerna var Aya Nakamuras låt Pookie, berättar The Guardian.

ANNONS

Fick åka limousin till nattklubben

Tidningen redogör också för hur kvällen startade. Den började med att kvinnorna fick håret fixat och lite senare bar det i väg i sann Miami-stil till begivenheterna på nattklubben i limousin.

“Den här typen av aktiviteter gör att vi kan leva igen. Vi har en känsla av att existera igen”, säger Simone Nestor, 81, till Reuters som var på plats.

Papy Booom, som stavas så, med tre o, har funnits sedan 2016 och arrangerar även andra aktiviteter för seniorer som exempelvis luftballong-flygningar, gokart-tävlingar och speed-dejting.

Läs även: 93-åring chockar med rekord i maraton News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS