News55

Så sätter Nanne Grönvall ner foten mot åldershetsen

Artikelbild
Nanne Grönvall ogillar synen när det kommer till kvinnligt respektive manligt åldrande i musikbranschen. Foto: TT
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 24 apr. 2024Publicerad: 30 okt. 2023

Artisten Nanne Grönvall har varit med om mycket under sina 40 år i musikbranschen. Hon gläds över att bli äldre och ryter ifrån när det kommer till åldershets och utseendefixering.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt Nanne Grönvall finns det en skev syn i branschen där kvinnliga artister riskerar att få en passé-stämpel på sig långt tidigare än de manliga kollegorna.

– Det är en skillnad gentemot män än för kvinnor. I den här branschen som jag är en del av, det ämnet skulle jag kunna doktorera i… Att tjejer redan vid 25-30 års ålder som inom musikbranschen av skivbolag anses börja bli för gamla medan männen ska man kunna satsa på.

Hon anser att det är viktigt att lyfta frågorna.

– Det är superviktigt. Jag tror det är samma sak oavsett kvinnor eller män, men kanske att det för kvinnor är ett högre ”krav” att leva upp till. Det är ingen tillfällighet att kvinnor opererar om sig medan män inte gör det i samma utsträckning, för de får höra att de blir ”vackrare med åren”. Om kvinnor har några rynkor i pannan kan det ges kommentarer som ”oj så gammal du blivit”, och då sägs det i negativ bemärkelse, säger Nanne Grönvall till Nöjeslivet.

“En ynnest att hänga med”

Hon själv uppskattar och gläds över att bli äldre.

– För mig, när någon säger ”gammal”, då betyder det att bli äldre. Och för mig är det en ynnest att få hänga med och uppleva saker. Det finns en skönhet i det, säger Grönvall.

Hon vurmar också för lyfta kvinnor med dålig självkänsla och även att stötta sina kvinnliga kollegor.

ANNONS

– Vi behöver alla peppas på olika sätt. Men i grund och botten handlar det om att vi ska känna oss älskade, uppskattade och att vi duger som vi är. Att vi ska vara snälla, känna empati och förstå varandra. Peppa varandra! Det behöver vi alla, säger Nanne Grönvall som ofta använder sina sociala medier för att ta upp och belysa just detta.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS