News55

Så bryter Lena Philipsson jultraditionen: "Tagga ner"

Artikelbild
Lena Phlipsson har dragit ner på jultraditionerna och tror att fler skulle må bra av att göra detsamma.
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 12 dec. 2023

Julen närmar sig, men det finns de som väljer att bryta traditionen och dra ner på ambitionen. Artisten Lena Philipsson firar på ett nytt sätt och uppmuntrar fler att göra detsamma.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Lena Philipsson berättar i Nyhetsmorgon i TV4 att hon tycker att det är viktigt att “tagga ner” och inte stressa upp sig orimligt mycket inför jul, som många gör.

Hon konstaterar att det är en enorm stress och press hos många inför jul, inte minst hos barnfamiljer som dessutom börjar med nya traditioner att barnen ska få en julklapp varje dag fram till jul.

För hennes egen del har hon slopat en hel del gamla traditioner och istället skapat mer hanterbara vanor kring jul och säger sig vara “lagom traditionell”.

– Men visst julstjärnorna kommer upp, julgranen har jag skippat. Vi har tonat ner det här med julklappar mellan oss vuxna, säger hon och fortsätter:

– Barnen är stora, de får ju lite paket men det är en annan sorts jul, vilket har varit ganska skönt. Vi har varit ganska fria, ett par jular nu har vi till och med struntat i det traditionella julbordet men vi har haft lite julkänsla i form av plockmat, som är den här julmaten, tillsammans med drinkar och champagne och sen mer en vanlig middag på kvällen. Så vi har vi luckrat upp de här att man måste göra på precis samma vis.

Umgänge och lekar

 Hon konstaterar också att själva umgänget är det viktigaste.

– För det som det handlar om väldigt mycket är ju ändå att umgås, för vi har inte saknat julklappar oss vuxna emellan, vi tycker det är jättehärligt ändå att hänga. Det är mycket krav nu förtiden. 

ANNONS

Hon säger att hennes bästa tips är att istället samlas kring någon enkel lek eller aktivitet på julafton och avslöjar att hon själv hittade på ett bingospel för familjen förra julen då alla fick vara med och tävla om vinster.

Just i år bryter Lena Philipsson även en annan tradition, men mer åt det omvända hållet kan man säga Efter 35 år som artist har hon för första gången spelat in en jullåt. Något som efterfrågats många gånger tidigare, men i år då hon tagit det lite lugnare efter det hektiska 2022, fanns utrymmet och resultatet blev en låt med titeln “I december”.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS