News55

Så lever programledare efter kollaps

Artikelbild
Programledaren fick dra tvärstopp i karriären efter kollapsen.
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 04 dec. 2023

Livet skakades om av en kollaps. Nu försöker programledaren ta till sig och lära sig av det som hände, men konstaterar att det är svårt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Carina Berg. Foto: Claudio Bresciani / TT 

Det som hände programledaren Carina Berg i juni förra året skrämde livet ur hennes familj och hon fick dra tvärstopp i sin karriär. Hon kollapsade i en självscanningskassa i en matbutik och personalen har senare berättat för henne att de trodde att hon dog framför ögonen på dem.

– Jag har aldrig sett någon få ett sånt här anfall, men det ser tydligen väldigt läskigt ut. Man tuggar på tungan, man kissar på sig. Det är blod, och fradga kommer ur mungiporna. Man blir blå i ansiktet, för man andas inte, och skakar i hela kroppen. Så man kan tänka sig att det ser ganska obehagligt ut, säger Carina Berg, till Femina.

Är du senior och skulle vilja jobba extra? Klicka här.

Två orsaker

Hon hade kört på i ett högt tempo med mycket omkring sig. Dagen hade startat som vanligt, men på morgonen kände Carina Berg att hon mådde lite dåligt. Hon hade inte hunnit äta lunch och gick till mataffären för att köpa en måltidsbar för att få upp blodsockret. Men hon hann aldrig betala innan hon föll ihop vid kassan. Medvetslös fick hon hjälp av en traumasjuksköterska som råkade befinna sig i butiken just då, skriver Femina.

Läkarna på sjukhuset konstaterade senare att det handlade om ett epileptiskt anfall till följd av stress och sömnbrist. Efter det inträffade valde Carina Berg att inte arbeta under en period utan istället fokusera på att ta hand om sig bättre.

ANNONS

Skulle du vilja anlita erfaren arbetskraft? Klicka här.

Men hon konstaterar i intervjun att det svårt.

– Vissa gör ju stora livsförändringar och lär sig massor efter såna här händelser, jag verkar inte ha lärt mig något annat än att jag har dextrosol i väskan. Jag försöker ju alltid skärpa mig när det gäller stress och arbetsbelastning, men det känns som att det är väldigt svårt att lära sig. Jag har svårt för att skapa balans, säger hon till tidningen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS